Scrisoarea deschisa a Presedintelui STMF – Partea a II-a

Stimați colegi,

Așa cum vă spuneam în Partea I a mesajelor mele, pentru convocarea a trei adunări nestatutare și în afara legii, culminând cu cea convocată în data de 20 martie 2019 – repet, nestatutară, în afara legii și abuzivă – s-au produs și alte abuzuri/ încălcări ale legii decât ceea ce v-am prezentat până acum.

Astfel:

  1. Din Colegiul Director și-au dat demisia 4 membri din 5.

Vă reamintesc că eu nu mi-am dat demisia.

 

Problema este că, în conformitate cu prevederile Statutului asociației noastre, din moment ce demisia se face „prin depunerea unei cereri scrise în acest sens adresată Președintelui Colegiului Director” (cf.art.5.2 alin.1 al Statutului STMF), este foarte clar că și demisia din funcția de membru al Colegiului Director trebuia să îmi fie adresată tot mie ca Presedinte STMF, nu altei „persoane”.

La mine, în schimb, au ajuns doar niște copii ale unor demisii, care prin urmare nu au fost depuse la sediul societății noastre.

Toată lumea știe că demisia este un act de voință unilateral care trebuie respectat.

Mai grav, se pare că există o „personalitate” care nu doar că își arogă calități/ atribuții false de președinte al STMF primind și stocând aceste demisii, dar chiar le-a și depășit, mergând din cabinet în cabinet, cerând demisia fiecărui membru din CD al STMF, la sediul cabinetului fiecăruia!

Dacă această „obținere” a demisiei s-a realizat ca urmare a unor amenințări/șantaje/hărțuiri (bulling), noi, ca reprezentanți ai societății civile care recunosc separația puterilor în stat și limitele de competență ale autorităților în drept, ne vom limita doar la semnalarea acestor fapte, nefiind de competența unui medic de familie, și cu atât mai puțin a STMF să le cerceteze și să le pedepsească!

 

  1. Din moment ce, așa cum am spus, nu mi-am dat demisia din funcția de președinte al Colegiului Director al STMF, înseamnă că ocup în continuare această funcție până la sfârșitul mandatului, conform unei Hotărârii judecătorești.

Ca atare, cum se poate numi fapta „colegilor” care s-au înscris deja în cursa pentru funcția de președinte al Colegiului Director al STMF, din moment ce aceasta nu a fost declarată vacantă (la ora actuală fiind incertă chiar demisia celorlalți membri ai colegiului director)?

  1. O doamnă (d-na Cecilia Păunescu) despre care nu știu să fie medic, și cu atât mai puțin membră a STMF, anunța că „In conformitate cu hotărârea membrilor asociației SOCIETATEA TIMIȘ DE MEDICINA FAMILIEI, întruniți în ședința din 20 februarie 2019, vă aducem la cunoștință candidaturile depuse pentru funcțiile de conducere și control în cadrul asociației (candidaturile sunt înscrise în ordine alfabetica) etc., etc.”

Care membri ai asociației, în ce calitate  și întruniți în ce ședință au decis aceasta?

  1. Pentru colegii  de bună credință îmi fac datoria să le reamintesc ceea ce „vocal vindicativii” se fac că uită:

Să lămurim o dată pentru totdeauna: conform prevederilor statutului STMF:

Cine convoacă AGA?

Conform art.8.6 al Statutului STMF, Consiliul Director sau 35% dintre membrii inscrisi in asociație! De asemenea, conf. aceluiași articol, dar alt aliniat, „adunarea generală va fi convocată „de către Președintele Consiliului Director”!

Deci NU EXISTA nici în statut, nici în OUG 26/2000  notiunea de „Comitet de organizare a ședintei adunării generale STMF”.

Oricine vine cu astfel de comitete se situează în afara Statutului STMF și prin aceasta, în afara Societății noastre – producand grave afectări ale imaginii medicilor de familie din Timiș.

Deci orice adunări convocate de către asemenea comitete și comiții sunt nule și neavenite pentru STMF.

  1. Ajunge!

Dacă nimeni  dintre membrii asociației noastre nu s-a opus unor asemenea practici, mă văd nevoită să o fac eu, deoarece am fost expusă oprobriului public mai mult decât niciodată și resimt această expunere ca o expunere a întregului corp al medicilor de familie din acest județ!

  1. O altă inadvertenta consta in modalitatea in care vi se cere sa depuneti cotizatia, cu   obligativitate.

Cui aparțin aceste conturi în care vi s-a cerut să depuneți cotizația?

RO20 BTRL 0360 1205 6054 49XX    Banca Transilvania,  Societatea TIMIS de medicina familiei cui 17517479 și al Patronatului  RO35 BRDE 360S V067 5606 3600   BRD TIMISOARA  CONT PATRONATUL MEDICILOR DE FAMILIE TIMIS. Cui  13559560” (greșelile gramaticale aparțin autorului, cf. e-mailului trimis de d-na dr. Daniela Dan în 05.03.2019- în ce calitate?).

  1. Și cum să depună medicii de familie bani reprezentând cotizația STMF pe contul altei asociații, adică al Patronatului, unde nu s-au mai organizat alegeri de N-ani?

Cotizatia este obligatia membrilor asociatiei, nicidecum obligatia celor care doresc sa acceada la functii in cadrul asociatiei.

Cum vi se par, dragi colegi, membrii acestui „comitet”- cei  mai curați, cei mai corecți etc?

  1. Trebuie să înceteze o dată pentru totdeauna perioada în care diverși infiltrați în asociația noastră sau persoane fără experiență în medicina de familie ori oportuniști sau frustrați sa genereze conflicte in STMF sau sa incerce introducerea STMF in vendetele lor personale și să ne abată de la îndeplinirea scopului de bază al asociației și anume acela de a apăra și promova drepturile și interesele medicilor de familie din acest județ!

Drept urmare, având în vedere și recomadările înțelepte ale Domnului Profesor Univ. Dr. Lazăr Fulger – Președintele Colegiului Medicilor Timiș, pentru ca asociația noastră STMF să reintre în legalitate, depășind orice conflict indus de persoane care nu au treabă cu medicina de familie sau de persoane care, fiind fără experiență în domeniul Medicinii de Familie au fost manipulate și folosite în acest conflict îndreptat de fapt împotriva intereselor noastre, ale medicilor de familie si indirect asupra pacientilor nostri, fac eu un pas în spate, vin și propun în baza prevederilor statutare și legale convocarea unei adunări generale a STMF la o data pe care o să o comunicăm din timp, cu o ordine de zi pe care o anunțăm din timp, cu prezentarea raportului de activitate a Consiliului Director al STMF, a raportului activității financiare a STMF și declanșarea de alegeri pentru locurile vacantate în Consiliul Director ca urmare a demisiilor celor 4 colegi, carora, in situatia in care vor valida demisiile, le multumesc pentru sprijinul si intelepciunea cu care au ajutat STMF!

 

Cu respect,

Claudia Iftode

Presedinte STMF