S-a promulgat Legea 510/2018, adica exceptarea de la acreditarea ANMCS

Stimati colegi, dragi prieteni si colaboratori,

A.
Un cadou de Craciun mult asteptat pentru noi, medicii romani!
S-a promulgat de catre D-l Presedinte al Romaniei Legea 510/2018, adica exceptarea de la acreditarea ANMCS – Decretul de la pozitia a 2-a de pe site-l www.presidency.ro- cititi va rugam mai jos!
Multumim tuturor pentru sustinere si implicare!

B.
Cateva dintre comentariile colegilor nostri care ne-au sustinut, din tara:

1) Presedintele SNMF- Dr. Dina Mergeani

„Felicitari colegilor din Timis care au initiat aceasta actiune incununata de succes si tuturor acelora care au avut incredere in justetea demersului lor si l-au sustinut pana la final.

Dina Mergeani
Presedinte SNMF”

2) Dr. Manuela Dascalescu- Iasi

„De pe surse credibile, de zilele trecute, declarație cu ochi albaștri : cică starostele ANMCS e cool cu exceptarea. Că n-avea oricum logistică de acreditare pentru puzderie de cabinete și unități medicale și farmaceutice. Mâine-poimâine aud că el i-o manipulat din umbră pe alde Claudia Iftode et comp., Calin Bumbulut sau pe ai lu Dina. să-i sară la jugulară continuu, un an de zile, ca să rezolve problema. Tare sau cum ?”

3) Dr. Andreia Radu- Slobozia

„Dr Claudia Iftode e de admirat si ii multumim dar in egala masura si restul colegilor din SNMF au fost la fel de vehementi si promti in actiuni, in memorii depuse peste tot de la presedinte pana la guvern si casa nationala. Au avut o atitudine verticala in toate comisiile in care se intalneau cu cei de la ANMCS si ascultau aberatii si de multe ori erau itonizati si chiar apostrofati.”

C.
Bradul de Craciun- istoria lui de la un medic renumit, neurochirurg, Dr. Andrei Petru Goga.


Trebuie să ştii!

Când se împodobeşte bradul de Crăciun !?

Bradul împodobit este una din tradiţiile cele mai iubite de Crăciun. Puţini ştiu care este, însă, momentul potrivit pentru decorarea lui.
Traditia si canoanele crestine stabilesc când se impodobeste bradul de Crāciun; ziua dedicatā bradului este Ajunul de Craciun. exact in ziua de 24 decembrie

Nu contează cu ce anume îl decoraţi sau în ce culori, important este să puneţi în vârf un înger sau o stea, ce reprezintă îngerii sau steaua de la Betleem.

Se spune ca primul brad de Craciun a fost impodobit la Riga, in Letonia, in anul 1510 de catre Luther King.
Acesta a impodobit cu lumanāri un brad mic aflat in gradina casei lui dupa ce l-a vazut nins, sclipind in lumina lunii. De aici si panā la frenezia brazilor de Crāciun impodobiti a fost doar o chestiune de timp.

Nu este deloc intāmplātor faptul cā bradul este unul din simbolurile Crāciunului.
Istoria incepe undeva pe la mijlocul secolul al saptelea, cand un cālugār misionar a propovāduit Cuvântul lui Dumnezeu in Germania.
Legenda spune cā el folosea un brad pentru a descrie Sfânta Treime prin forma trunghiularā a bradului.

In felul acesta oamenii au inceput sa considere bradul un simbol al crestinismului Asa se face ca prin secolul al 12-lea bradul era agātat de tulpina, cu vârful in jos, la intrarea in casā ca simbol cā acolo este un loc in care stau crestini.”

Cu mult drag si respect,
Claudia Iftode