Comunicat de Presa al SNMF ; „16 Decembrie 2018 – Timisoara – simbolul Revolutiei- oras etern, romantic si european

Stimati colegi, dragi prieteni si colaboratori!

1) Cititi va rugam Comunicatul de Presa al SNMF din 12.12.2018- foarte important! Atasat.

2) Va multumim din nou pentru sustinere in modificarea Legii 185/2017 privind acreditarea! Dati va rugam click pe acest link!

http://www.stmf.ro/in-21-11-2018-s-a-votat-exceptarea-multumim-tuturor-pentru-sustinere/

3) Legea 510 pentru exceptarea Medicinei de Familie, Ambulatoriului de Specialitate, Medicinei Dentare, Laboratoarelor este inca la Presedintie pentru promulgare.

4) Intre timp a aparut OUG 109/2018, publicata în Monitorul Oficial partea I nr.1062/14.12.2018 care modifică Legea 95/2006.

După alineatul (5) al articolului 249 din Legea 95/2006, se introduce un nou alineat, alin. (6), cu următorul cuprins:
”(6) Prin excepție de la prevederile alin. (3) şi prin derogare de la prevederile art. 20 alin. (2) din
Legea nr. 185/2017 privind asigurarea calităţii în sistemul de sănătate, în anul 2019, în sistemul de
asigurări sociale de sănătate se încheie contracte cu unităţi sanitare autorizate şi evaluate în condiţiile
legii.(…)

5) Ca urmare CJAS- rile nu mai au motiv sa ceara dovada inscrierii pe platforma ANMCS (cum s-a intamplat in unele judete – eu stiu despre judetele BT si TR).

Ordonanța de urgență vizează permiterea încheierii de contracte între casele de asigurări de sănătate cu unitățile sanitare neacreditate sau care nu sunt înscrise în procesul de acreditare.
Măsura vine în condițiile în care aproape 85% din spitale nu îndeplinesc condițiile de acreditare, dat fiind că legea nu ar mai fi permis încheierea de contracte cu respectivele unități după 1 ianuarie 2019. Guvernul justifică această măsură prin faptul că s-ar restricționa accesul pacienților la servicii medicale.
Se adaugă și o modificare pentru reglementarea urgentă a unui mecanism de contractare și decontare din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate a medicamentelor, serviciilor medicale și investigațiilor paraclinice eliberate de medicii de specialitate care nu au încheiate cu casele de asigurări de sănătate contracte de furnizare de servicii medicale, dar și una care vizează accesul neîntrerupt la medicamente al categoriilor de persoane prevăzute în legi speciale, indiferent dacă acestea realizează sau nu alte venituri decât drepturile bănești acordate de aceste legi”
Astfel, sunt luate în calcul și persoanele care au dobândit calitatea de asigurat prin noile dispoziții privind impozitarea din Codul fiscal, cu modificările aduse recente acestuia și felului în care se plătește și se colectează contribuția de asigurări sociale de sănătate

https://rohealthreview.ro/schimbari-de-acte-normative-din-domeniul-sanatatii-in-sedinta-de-guvern-de-astazi/

6) Sa nu uitam: in 16 Decembrie 1989 la Timisoara a inceput Revolutia! Oras simbol al schimbarilor! ” Oras etern, romantic si european”!

https://www.opiniatimisoarei.ro/noi-nu-uitam-scanteia-revolutiei-de-la-timisoara-se-aprindea-in-15-decembrie-1989-in-piata-maria-3/15/12/2018